Afvalscheiding is een makkelijke, laagdrempelige manier om je bedrijf te verduurzamen. Toch zijn er op veel werkplekken nog geen goede mogelijkheden om afval gescheiden weg te gooien. Een gemiste kans, want afval scheiden loont op meer manieren. Grondstofrecycling is niet alleen een belangrijk onderdeel van een circulaire economie, maar het is vaak ook een stuk voordeliger. Gelukkig kan afval scheiden tegenwoordig helemaal in stijl.

Waarom afval scheiden op kantoor?

85% van al het al het afval komt uit het bedrijfsleven. Dit bedrijfsafval zit vol waardevolle grondstoffen. Om dit afval goed te kunnen recyclen is het belangrijk dat het bij de bron wordt gescheiden. Direct op kantoor dus. Want van de oude producten zoals koffiebekers, notities en lege verpakkingen kunnen nieuwe producten worden gemaakt. Het hergebruiken van de grondstoffen uit afval wordt steeds belangrijker. Natuurlijke grondstoffen zijn namelijk niet oneindig en worden elk jaar steeds verder uitgeput door gebruik van de mens. Door afval te scheiden belanden er geen recyclebare grondstoffen onnodig in de verbrandingsoven. Tijd dus om bewust om te gaan met de afvalstromen op kantoor. Voor de inzameling kunt u kiezen voor gehuurde rolcontainers, die wij gratis bij u plaatsen, of voor een modieus afvalsysteem. Verschillende stijlen afvalbakken die matchen bij uw interieur.

Beginnen met afval scheiden

Klaar om te starten met afval scheiden? Of wilt u uw huidige afvalsysteem duurzamer en efficiënter inrichten? Goed bezig? Volg de onderstaande stappen of neem contact met ons op voor advies op locatie.

1. Breng alle afvalstromen in kaart.
Wat gooien jullie allemaal weg op één dag, in één week of één maand? Kijk of er genoeg wordt weggegooid om een prullenbak of container mee te vullen en hoe lang het duurt voordat de prullenbak vol is.

2. Formuleer helder wat je wilt bereiken met afval scheiden
Is het doel om CO2 te besparen, minder afvalkosten te hebben of collega’s bewust te maken van de impact van afval op het milieu. Waar nodig kunnen wij u helpen om deze doelstellingen te realiseren.

3. Kies de juiste inzamelmiddelen
Afval scheiden staat of valt met de juiste facilitaire middelen. Kies voor afvalbakken met de juiste afmetingen en richt het afvalsysteem zo in dat het voor alle collega’s makkelijk is om het scheiden toe te passen en vol te houden. Advies nodig voor best passende afvalsysteem? Wij helpen u graag. 

Welke afvalbakken zijn er voor op kantoor?

Voor bedrijfsafval zijn er rolcontainers beschikbaar voor elke afvalsoort. Deze zijn op huur basis en worden binnen één week gratis geplaatst. Maar rolcontainers zijn vaaak niet geschikt om vol in het zicht te zetten. Daarom hebben wij stijlvolle afvalbakken beschikbaar die in elk interieur passen. Geen kleine pedaalemmers, maar mooie grote afvalbakken van duurzaam materiaal te verkrijgen in verschillende kleuren en voorzien van labels met de bijbehorende afvalsoort. Wilt u een stijl of kleur dat helemaal past bij uw huisstijl? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe werkt afval scheiden op kantoor?

Het afval wordt ingezameld in de stijlvolle afvalbakken. Per afvalbak staat aangegeven welke afvalsoort hier kan worden ingezameld. In de afvalbak zit een vuilniszak dat overeenkomt met de kleur op de deksel. Hierdoor kunnen de afvalzakken makkelijk vervangen worden en in één afvalcontainer worden verzameld. Omdat het afval in verschillende kleuren zakken zit kan het bij het afvoeren alsnog gescheiden worden ingezameld en worden verwerkt tot nieuwe producten of duurzame reststromen.

De Afvalbak: stijlvol afval scheiden

Een duurzaam Dutch Design. De afvalbak Original en Circulair zijn stijlvolle afvalbak voor de zakelijke markt. De prullenbakken zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, zoals bamboe en zijn ideaal voor kantoren, gemeentes, scholen en openbare ruimtes. Deze afvalbakken mogen gezien worden!

Herena: efficiënt afval scheiden

Een flexibel en modulair afvalsysteem voor iedere prijsklasse. Voordelig beginnen met afval scheiden met de Green Bin of een volledig afvalsysteem dat helemaal naar eigen behoefte kan worden samengesteld met de VarioBin of ShuffleBin. Met deze afvalbakken kunt u op een later moment nog een extra afvalsoort toevoegen of vervangen. De deksels, stickers en onderdelen zijn eenvoudig te vervangen.

Product for Product: circulair afval scheiden

Twee circulaire afvalbakken gemaakt van duurzaam materiaal.

BonTon
De BonTon afvalbak is gemaakt van gerecycled polypropyleen (PP) kunststof uit bouw- en sloopafval en grofvuil. Een afvalbak die écht 100% recyclebaar is.  Alle onderdelen zijn afzonderlijk te vervangen.  Daarnaast kan er door het modulaire systeem iedere gewenste combinatie van afvalsoorten worden gemaakt.

BrickBin
Deze circulaire afvalbak is gemaakt van biologisch afbreekbare producten zoals bagasse, suikerriet of mais. Maar het kan nóg duurzamer. De BrickBin kan namelijk ook gemaakt worden van ongebruikte kunststoffen uit uw bedrijf, zoals oude afvalbakjes, kantoorartikelen, doppen, flessen en machines.

 

Meer weten?

Bekijk de webshop of neem contact op voor een uitgebreide offerte.

 

Facebook
LinkedIn